Van tuinrenovatie tot landschapsonderhoud

Van tuinrenovatie tot landschapsonderhoud

De hovenier voor regio Amersfoort weet raad met elk terrein

Een mooie tuin geeft een frisse uitstraling aan een huis of bedrijfspand. Maar misschien wel het belangrijkste is dat u jarenlang plezier beleeft aan een prachtige tuin. Daar zorgt hoveniersbedrijf WR Groenbuiten wel voor. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in landschapsonderhoud voor Amersfoort, Veenendaal, Zeist en omstreken. Hoe groot of klein uw project ook is, we laten u ons natuurtalent graag zien.
 

Tuinen

Ontwerp
Moet uw tuin volledig worden ingericht of wilt u uw bestaande tuin aanpassen? We komen graag bij u langs om uw wensen en ideeën te verwerken in een ontwerp. Daarbij geven we u direct praktische informatie, zoals keuzes in beplantingen en grondsoorten en het te verwachten onderhoud.

Aanleg
Van grondwerk tot bestrating en van beplanting tot erfafscheidingen, we hebben alles in huis om de complete aanleg van uw tuin te verzorgen. Zo beschikken we onder meer over een minigraver, minidumper, minitrekker met frees en een handfrees om de tuinwerkzaamheden uit te voeren. Uiteraard is het ook mogelijk om slechts een gedeelte van de aanleg (bijvoorbeeld graafwerk en grondtransport) aan ons uit te besteden.

Onderhoud
Goed onderhoud is belangrijk voor een blijvend mooie tuin. Naast het verticuteren, bemesten, kantsteken of bijzaaien van uw gazon komen we ook bij u langs voor het snoeien van planten, heesters en bomen. Grotere partijen snoeiafval verwerken wij met onze versnipperaar, kleinere hoeveelheden transporteren we naar een verwerkingsbedrijf.

Renovatie
Tuinrenovatie komt vaak voor bij grotere en wat oudere tuinen die moeten worden hersteld. WR Groenbuiten wordt regelmatig ingeschakeld voor het snoeien, verwijderen, herplanten of verplanten van bloemen, planten en bomen. Ook het verplaatsen, uitbreiden of aanleggen van terrassen en waterpartijen behoort tot de mogelijkheden.

WR Groenbuiten brengt uw tuinideeën en -wensen in de praktijk. Neem contact op met de hovenier voor regio Amersfoort, Veenendaal en Zeist.

nieuw gazon

verticuteermachine

grasmaaier

tuinhout versnipperaar

Landschap

Onderhoud
U wilt een kavel laten onderhouden, maar er tegelijkertijd voor zorgen dat daarbij eventuele bos- en bodemschade tot een minimum wordt beperkt. Dan zit u bij WR Groenbuiten goed, want we zijn gespecialiseerd in landschapsonderhoud. Werkzaamheden die wij voor landgoederen en natuurbeherende instanties verrichten zijn onder meer:

  • voorbereiden van plantgaten
  • verzorgen van aanplanting (handmatig of machinaal)
  • planten en verplanten van bomen
  • zetten van wildkerende rasters
  • snoeien van laanbomen
  • verzorgen van maaiwerk
  • beheren van sloten en akkerranden
  • snipperen en verkopen van snoeihout en ander zaagwerk.

WR Groenbuiten verzorgt het landschapsonderhoud in de regio’s Amersfoort, Veenendaal en Zeist. Bel voor meer informatie: 033-2861931.

; tuinaanleg Amersfoort; hovenier Veenendaal

Machines en materialen

Voor de werkzaamheden hebben we diverse machines en materialen in ons bezit.

De kulla
De kulla is een machine die achter een landbouwtrekker wordt gezet en de grasplag of humuslaag van de minerale grond trekt. Dit proces wordt herhaald zodat er open plekken ontstaan van ongeveer 50 centimeter breed en 60 centimeter lang. Deze bodembewerking wordt ingezet bij het aanplanten van bomen als de den, en verhoogt het resultaat bij natuurlijke verjonging.

De woeler
Dit is een soort grondboor zonder boorelement, maar met een vork. Deze vork bereikt ongeveer 40 centimeter gronddiepte. Als u eiken, beuken of bosplantsoen wilt planten, is het aan te raden de grond te laten bewerken met een woeler.

Overig materieel
Plantgaten voor solitair materiaal worden voorbewerkt met een minigraver (1,5 ton). Voor speciaal zaagwerk beschikt WR Groenbuiten over een bosbouwlier. Voor het snipperen hebben we een versnipperaar met handinvoer en een grote versnipperaar die achter een landbouwtrekker (tot 18 centimeter) geplaatst kan worden.